Billur Köşk Masalları Soruları Ve Cevapları



Ekleyen: DersTurkce.CoM | Okunma Sayısı: 4571

Billur Köşk Masalları

  1. Billur Köşk ile Elmas Gemi masalında çocuğu olmayan olsa da yaşamayan padişahın bu problemine bulunan çözüm nedir?

a)       Yerin altında bir mağara yaptırıp çocuğu burada yaşatmak.

b)      Doktor gözetiminde bulundurmak.

c)       Başka ülkelere göç etmek.

d)      Başka bir kadınla evlenmek.

 

  1. Billur Köşk ve Elmas Gemi masalında Padişahın kızı bahçede gezerken denizi gördükten sonra babasından ne ister?

a)       Kendisine yüzme öğretilmesini

b)      Denizin üzerinde bir köşk yaptırmasını.

c)       Kendisine büyük bir gemi almasını.

d)      Bir hizmetçi.

 

  1. Ağlayan Nar ile Gülen Ayva masalında Padişah, karısından ne ister?

a)       Bir bardak su.

b)      Ayva ile Nar.

c)       Bir erkek evlat.

d)      Kendisini hep sevmesini.

 

  1. Ağlayan Nar ile Gülen Ayva masalında dokuz kızı olan padişahın karısının hamileliği nasıl sonuçlanır?

a)       Bir erkek evladı olur.

b)      Karısı doğumda ölür.

c)       Doğan çocuğu yaşamaz.

d)      Bir kız evladı olur.

 

  1. Muradına Eren Dilber adlı masalda kızın dul anası ne iş yaparmış?

a)       Dikiş diker, yama yamarmış.

b)      Temizliklere gidermiş.

c)       Tarlada çalışırmış.

d)      Bütün gün evde otururmuş.

 

  1. Muradına Eren Dilber adlı Masalda evin kızı iş yaparken ona gelip kehanette bulunan kimdir?

a)       Yaşlı bir büyücü kadın.

b)      Küçük bir kuş.

c)       Ak sakallı ihtiyar.

d)      Küçük bir kedi.

 

  1. Alicengiz Oyunu adlı masalda padişah bu oyunu öğrenmesi için kimi görevlendirir?

a)       Vezirini.

b)      Güzel bir kızı.

c)       Genç bir oğlanı.

d)      Yaşlı yardımcısını.

 

  1. Alicengiz Oyunu adlı masalda kuyunun kapağını kaldırınca içinde ne görürler?

a)       Ağzına kadar su dolu olduğunu

b)      Ağzına kadar altın dolu olduğunu

c)       Kuyunun boş olduğunu

d)      Ağzına kadar insan leşi ile dolu olduğunu

 

 

 

 

  1. Karayılan adlı masalda Padişahın derdi nedir?

a)       Çocuğunun olmaması

b)      Evlenecek güzel bir kız bulamaması

c)       Hazinesinin soyulması

d)      Düşmanlarına hep yenilmesi

 

  1. Karayılan adlı masalda Dervişin tebdil-i kıyafet Padişaha önerisi nedir?

a)       Padişahın kırk gün dışarı çıkmaması

b)      Bir elmanın yarısını Padişahın yarısını Sultan Hanımın yemesi

c)       Padişahın hekimlere başvurması

d)      Karayılan’ın yakalanıp zehrinin alınması

 

Cevaplar:

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. A
  6. B
  7. C
  8. D
  9. A
  10. B

 




SON EKLENEN YAZILAR
2013-2014 EDEBİYAT GRUBU DERSLERİ SENE SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTISI TUTANAĞI2013?2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM, TÜRK EDEBİYATI, DİL VE ANLATIM DERSLERİ, SENE SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIEğitimde Etkili İletişim ve Sınıf Yönetimi Öğretmen Seminer Çalışması Slayt Sunu İndirEğitimde İdeal Öğretmen ve Rehberlik Sunusu Öğretmen Seminer Çalışması 20142014 Sosyal Kültürel Etkinlikler Öğretmen Seminer Çalışması
Sosyal, Kültürel, Sanatsal Etkinliklerin Değerlendirilmesi Seminer Çalışması İndirEğitim Öğretimde Çevre Olanaklarının Kullanılması Öğretmen Seminer ÇalışmasıProje Hazırlama Teknikleri ve Örnek Projelerin İncelenmesi Öğretmen Seminer Çalışması 2014Dezavantajlı Çocukların Eğitim Hakları Seminer Çalışması Slayt Sunu İndir 20142014 Okul ve Çevre Güvenliği Öğretmen Seminer Çalışması
2014 Okul Akademik Başarısının Değerlendirilmesi Seminer Çalışması SunusuOkul Akademik Başarısının Değerlendirilmesi Seminer Çalışması2014 Seçmeli Ders Uygulamaları Seminer Çalışmasıİlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin uygulaması Seminer Çalışması 20142014 Zümre öğretmenler tarafından öğretim programları ile ders kitaplarının incelenmesi seminer çalışması
Güncellenen okul öncesi eğitim programının incelenmesi sunusu indirGüncellenen okul öncesi eğitim programının incelenmesi seminer çalışması 2014Okul Öncesi Eğitiminin Yaygınlaştırılması Seminer Çalışması Haziran 2014Birleştirilmiş Sınıflar Haftalık Ders ProgramlarıAtlastan cepkenli yiğit akıncı /AKINCI TÜRKÜSÜ
Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece dersturkce.com'a aittir. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Telif hakkına sahip olan dosyaları lütfen iletişim bölümünden bize bildiriniz. Dosya 72 saat içerisinde siteden kaldırılır.Telif Hakkı Hakkında|Editör, ziyaretçi ya da üyelerimiz tarafından eklenen hiç bir içerikten dersturkce.com sorumlu değildir.İLETİŞİM:dersturkcem@gmail.com
    Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.