ÖLÜMSÜZ AİLE KİTABI SORULARI VE CEVAPLARI



Ekleyen: DersTurkce.CoM | Okunma Sayısı: 12712

“ÖLÜMSÜZ AİLE”

 

1)WİNNİE evden kaçma kararını ilk kime söylüyor?

 

a)Arkadaşlarına

b)Kara kurbağasına

c)Ailesine

d)Tuck ailesine

 

2)Winnie evden kaçma kararı almasına karşın neden tekrar vazgeçti?

 

a)Evden uzaklaşmaya korkuyordu.

b)Kötü insanlardan zarar görmekten çekiniyordu.

c)Korudaki vahşi hayvanlardan korkuyordu.

d)Kaybolmaktan korkuyordu.

 

3)Winie’nin babaannesinin duyduğu ve orman perilerine ait olduğunu düşündüğü müzik kime aittir?

 

a)Orman perilerine aittir

b)Winnie’ye aittir

c)Kara kurbağaya aittir

d)Mae’ye ait bir müzik kutusydu.

 

4)Tuck ailesi neden 87 yıldır hiç yaşlanmadan kalmıştır?

 

a)Büyücü oldukları için

b)Ruhlarını şeytana sattıkları için

c)Korudaki ölümsüzlük pınarından içtikleri için

d)Genetik yapıları öyle olduğu için

 

5)Tuck Ailesi’nin ölümsüz oldukları aşağıdakilerden hangisinden anlamış olamazlar?

 

a)Trafik kazası geçirdikleri halde bir şey olmaması

b)Jessa kafasının üstüne düştüğü halde bir şey olmaması

c)Atlarını avcılar vurduğu halde bir şey olmaması

d)20 yıl geçmesine rağmen hala yaşlanmamaları

 

6)Jesse Winnie’ye ölümsüz oldukları sırrını açıklarken onları çalıların arasında dinleyen kimdir?

 

a)Tuck ailesi

b)Fostar ailesi

c)Sarı elbiseli adam

d)Winnie’nin babası

 

7)Winnie’yi kim kaçırmıştır?

 

a)Sarı elbiseli adam

b)Orman perileri

c)Kötü adamlar

d)Tuck ailesi

 

8)Winnie kaçırılırken onu yolda gören kimdi?

 

a)Babaannesi

b)Sarı elbiseli adam

c)Kara kurbağa

d)Tuck ailesi

 

9)Sarı elbiseli adam Winnie’nin yerini Foster ailesine ne karşılığında söyleyeceğini açıkladı?

 

a)Para karşılığında

b)Fosterflere ait evlerini kendisine vermeleri karşılığında

c)Hiçbir karşılık beklemeden

d)Korudan kendisine arsa vermeleri karşılığında

 

 

 

10) Şerif  kasabada  kaç yıldan beridir  görev yapmaktadır?

 

a) 10

b) 20

c) 15

d) 25

 

 

Cevaplar:  1-B, 2-A, 3-D, 4-C, 5-A, 6-C, 7-D, 8-B, 9-D, 10-C

 




SON EKLENEN YAZILAR
5.Sınıf Öğrencileri İçin Kitap Tavsiyesi3. Sınıf Türkçe Dersi Zaman Dağılımı Özgün3. Sınıf Türkçe Dersi Özgün Yayınları Yıllık Plan 2014-20151. Sınıf Türkçe Meb Ünitelendirilmiş Yıllık Plan 2014 - 20151. Sınıf Türkçe Meb Harf Yayıncılık Renkli Yıllık Plan 2014 - 2015
1. Sınıf Türkçe Harf Yayınları Yıllık Planı 2014 - 2015Konukseverlikle İlgili AtasözüToplumların Hayatında Destanlar Niçin Önemlidir?Toplum hayatını düzenleyen kurallar nelerdir? (8.SINIF)Refik Halit Karay hakkında araştırma
İçinde 'dil' kelimesinin geçtiği tekerleme, bilmece ve yanıltmacalarMavisel Yener Hakkında AraştırmaÇEŞİTLİ DUYGULARI YANSITAN İNSAN RESİMLERİ / YÜZ İFADELERİYurt Sevgisi Konulu ŞiirlerVatan, millet, bayrak, dil, aile, insan sevgisi konulu şiir derlemesi
Sabahattin Teoman ve Nurullah Ataç?ın hayatı hakkında bilgiKütüphaneyle ilgili gazete ve dergi yazılarıOkuma sevgisi konulu şiirlerKütüphane ile ilgili şiir, hikaye ve yazılar6.Sınıf Kitaptan Yazara Performans Görevi Yönergesi
Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece dersturkce.com'a aittir. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Telif hakkına sahip olan dosyaları lütfen iletişim bölümünden bize bildiriniz. Dosya 72 saat içerisinde siteden kaldırılır.Telif Hakkı Hakkında|Editör, ziyaretçi ya da üyelerimiz tarafından eklenen hiç bir içerikten dersturkce.com sorumlu değildir.İLETİŞİM:dersturkcem@gmail.com
    Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.