ÖRNEK TEMEL EĞİTİM SINAV SORULARI



Ekleyen: DersTurkce.COM | Okunma Sayısı: 556

 

ÖRNEK TEMEL EĞİTİM SINAV SORULARI

 

1)         “Atatürk gençleri geleceğimizin güvencesi olarak görüyordu” cümlesinde hangi sözcükten 

            sonra virgül (,) konulmalıdır?

 

a) Güvencesi               b) Geleceğimizin                    c) Gençleri                  d) Atatürk      

 

2)         “İhtiyar bastonuna dayanarak oradan uzaklaştı” cümlesindeki anlam bozukluğunu gidermek için

            hangi sözcükten sonra virgül (,) kullanılması gerekir?

 

a) Bastonuna              b) Dayanarak              c) İhtiyar                     Oradan

 

3)      Aşağıdakilerden hangisi doğrudan  laiklik ilkesinin doğrudan hedeflerinden biri

değildir?

 

a) Ekonomik sorunları çözmek.                  b) Milli Birliği sağlamak

c) Din ve Vicdan özgürlüğü,                         d) Devleti çağdaşlaştırmak

 

 

 

4)  Aşağıdakilerden hangisi insan haklarıyla ilgili sivil toplum örgütlerinin işlevleri arasında   

      sayılmaz?

 

            a)İnsan hakları ile ilgili uygulamaları izlemek.

            b) İnsan hakları ihlallerini ortaya çıkarmak.

            c) İnsan hakları konusunda kamuoyu oluşturmak.

            d) İnsan haklarını çiğneyenleri yasalara göre cezalandırmak.

 

5) Devlet memuru amirinden aldığı emrin Anayasa, Kanun, Tüzük ve yönetmeliklere aykırı olduğunu gördüğü zaman ilk olarak ne yapması gerekir?

 

      a) Bir üst amire durumu bildirir                           b) Emri veren amire durumu bildirir

       c) Emri yerine getirir                                          d) Emri yerine getirmez

 

6) Memuriyette 2 defa üst üste olumsuz sicil almış devlet memuru için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

 

      a) Görevine son verilir.                                        b) Maaş kesimi uygulanır.                 

      c) Bir başka bir sicil amirinin emrine atanır.        d) Uyarı cezası verilir.

 

7) Devlet Memurluğunda adaylık süresi ne kadardır?         

 

      a) 6 ay-1 yıl                      b) 1 yıl-2 yıl                c) 2 yıl             d) 1 yıl

 

 

 

8) Cumhurbaşkanının yasama ile ilgili olan görevi aşağıdakilerden hangisidir?

 

      a) Başbakan atama                                   b) Anayasa mahkemesine üye seçme

      c) Genel Kurmay başkanını atama          d) Kanunları onaylama ve Resmi Gazete               

                                                                           yayımlama

 

9)      Aşağıdaki  inkılaplardan hangisiyle Milli İradenin  egemen kılınması amaçlanmıştır?

 

a) Harf İnkılabı                                  b)Medreselerin kapatılması               

            c)Saltanatın Kaldırılması                   d)Tekke ve  zaviyelerin kapatılması

 

10)      İnsan haklarının “Özgür insan” temeline dayanan özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

 

a)Bireysellik               b)Evrensellik

            b)Dokunulmazlık       d)Vazgeçilemezlik ve devredilemezlik

 

 

 

 

 

1.

D

2

C

3

A

4

D

5

B

6

C

7

B

8

D

9

C

10

B

 




SON EKLENEN YAZILAR
2013-2014 EDEBİYAT GRUBU DERSLERİ SENE SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTISI TUTANAĞI2013?2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM, TÜRK EDEBİYATI, DİL VE ANLATIM DERSLERİ, SENE SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIEğitimde Etkili İletişim ve Sınıf Yönetimi Öğretmen Seminer Çalışması Slayt Sunu İndirEğitimde İdeal Öğretmen ve Rehberlik Sunusu Öğretmen Seminer Çalışması 20142014 Sosyal Kültürel Etkinlikler Öğretmen Seminer Çalışması
Sosyal, Kültürel, Sanatsal Etkinliklerin Değerlendirilmesi Seminer Çalışması İndirEğitim Öğretimde Çevre Olanaklarının Kullanılması Öğretmen Seminer ÇalışmasıProje Hazırlama Teknikleri ve Örnek Projelerin İncelenmesi Öğretmen Seminer Çalışması 2014Dezavantajlı Çocukların Eğitim Hakları Seminer Çalışması Slayt Sunu İndir 20142014 Okul ve Çevre Güvenliği Öğretmen Seminer Çalışması
2014 Okul Akademik Başarısının Değerlendirilmesi Seminer Çalışması SunusuOkul Akademik Başarısının Değerlendirilmesi Seminer Çalışması2014 Seçmeli Ders Uygulamaları Seminer Çalışmasıİlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin uygulaması Seminer Çalışması 20142014 Zümre öğretmenler tarafından öğretim programları ile ders kitaplarının incelenmesi seminer çalışması
Güncellenen okul öncesi eğitim programının incelenmesi sunusu indirGüncellenen okul öncesi eğitim programının incelenmesi seminer çalışması 2014Okul Öncesi Eğitiminin Yaygınlaştırılması Seminer Çalışması Haziran 2014Birleştirilmiş Sınıflar Haftalık Ders ProgramlarıAtlastan cepkenli yiğit akıncı /AKINCI TÜRKÜSÜ
Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece dersturkce.com'a aittir. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Telif hakkına sahip olan dosyaları lütfen iletişim bölümünden bize bildiriniz. Dosya 72 saat içerisinde siteden kaldırılır.Telif Hakkı Hakkında|Editör, ziyaretçi ya da üyelerimiz tarafından eklenen hiç bir içerikten dersturkce.com sorumlu değildir.İLETİŞİM:dersturkcem@gmail.com
    Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.