SERÇEKUŞ KİTABI VE SORULARI



Ekleyen: DersTurkce.CoM | Okunma Sayısı: 7203

“SERÇEKUŞ”

 

 

1. Serçekuş  adlı eserde olaylar hangi  köyde yaşanmıştır?

   A. Gelincik tarlası                B. Ankara                       C. Gölbaşında                       D. Kocabağ

 

2. “Güzelliği iyice kavramak ve başını kaçırmamak için” ne yapmak gerekir?

  A. Erken uyanmak        B. Sağlıklı beslenmek             C. Bol uyumak                     D. İbadet etmek

 

3. Serçekuş  nerede yaşıyor?

  A. Göl kıyısında            B. Fundalıkta                C. Gelincik tarlasında                D. Ağaçlarda

 

4. Eserde anlatılan olay kimler arasında  yaşanmıştır?

  A. Avcı –kartal                 B. Serçekuş-Karıncalar    C. Köylüler- Serçekuş      D- Serçekuş- Avcı

 

5. “Serçekuş işte o zaman gerçekten uyandı ve yuvasından dışarıya baktı.Bakar bakmaz da “güzelliği “gördü.

 Ve güzelliğin içindeki …………… yi  elde etti.” Boş bırakılan yere ne getirilmelidir?

  A. Hayaller                        B. Korku                  C. Işık                               D. Düşünce

 

6. Güzelliği ve onun sağladığı düşünceyi elde etmiş olanların  sahip oldukları şey nedir?

 A. hayat                  B. Sevgi                              C. Nur                               D. İnanç

 

7. Esere göre aşağıdakilerden hangisi Allah’ın nimetlerinden değildir?

A.Emirler                 B.  Susmak                     C. Yasaklar                         D. İzinler

 

8. Botta bulunan ve iki yüzü olan avcıyla ilgili anlatılan özelliklerden biri değildir?

 A. ikiyüzlü bir adamdır.                                         B. Yanık  yüz tarafında kaşlar az ve cansızdır.

C. Yanık yüz tarafı  esmer ve küçüktür.                 D. Yanık olmayan tarafta gür kaşlar dikkati çekiyor.

 

9. Avcının arkadaşları yanık yüzlü avcının yüzüyle ilgili neden tek bir cümle bile  konuşmuş değillerdir?

  A. Olayı bildikleri için.                                                                  B. Yasak olduğu için

  C. Bu konuyla ilgili yapılan hatayı affetmeyeceği için                  D. Üzüldükleri için

 

10. Yazar gelincik tarlasından bakınca botun içinde kaç avcı görüyor?

    A. Beş                         B. Dört                               C. Üç                            D.  İki

 

Cevaplar: 1-D, 2-A, 3-C, 4-D, 5-D, 6-C, 7-B, 8A, 9-C, 10-A

 




SON EKLENEN YAZILAR
2013-2014 EDEBİYAT GRUBU DERSLERİ SENE SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTISI TUTANAĞI2013?2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM, TÜRK EDEBİYATI, DİL VE ANLATIM DERSLERİ, SENE SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIEğitimde Etkili İletişim ve Sınıf Yönetimi Öğretmen Seminer Çalışması Slayt Sunu İndirEğitimde İdeal Öğretmen ve Rehberlik Sunusu Öğretmen Seminer Çalışması 20142014 Sosyal Kültürel Etkinlikler Öğretmen Seminer Çalışması
Sosyal, Kültürel, Sanatsal Etkinliklerin Değerlendirilmesi Seminer Çalışması İndirEğitim Öğretimde Çevre Olanaklarının Kullanılması Öğretmen Seminer ÇalışmasıProje Hazırlama Teknikleri ve Örnek Projelerin İncelenmesi Öğretmen Seminer Çalışması 2014Dezavantajlı Çocukların Eğitim Hakları Seminer Çalışması Slayt Sunu İndir 20142014 Okul ve Çevre Güvenliği Öğretmen Seminer Çalışması
2014 Okul Akademik Başarısının Değerlendirilmesi Seminer Çalışması SunusuOkul Akademik Başarısının Değerlendirilmesi Seminer Çalışması2014 Seçmeli Ders Uygulamaları Seminer Çalışmasıİlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin uygulaması Seminer Çalışması 20142014 Zümre öğretmenler tarafından öğretim programları ile ders kitaplarının incelenmesi seminer çalışması
Güncellenen okul öncesi eğitim programının incelenmesi sunusu indirGüncellenen okul öncesi eğitim programının incelenmesi seminer çalışması 2014Okul Öncesi Eğitiminin Yaygınlaştırılması Seminer Çalışması Haziran 2014Birleştirilmiş Sınıflar Haftalık Ders ProgramlarıAtlastan cepkenli yiğit akıncı /AKINCI TÜRKÜSÜ
Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece dersturkce.com'a aittir. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Telif hakkına sahip olan dosyaları lütfen iletişim bölümünden bize bildiriniz. Dosya 72 saat içerisinde siteden kaldırılır.Telif Hakkı Hakkında|Editör, ziyaretçi ya da üyelerimiz tarafından eklenen hiç bir içerikten dersturkce.com sorumlu değildir.İLETİŞİM:dersturkcem@gmail.com
    Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.