SOL AYAĞIM KİTABI SORULARI VE CEVAPLARI



Ekleyen: DersTurkce.CoM | Okunma Sayısı: 31760

Sol Ayağım” adlı esere göre cevaplandırınız.
11. Christy ilk tekerlekli arabasına ne ad vermiştir?
A. Daniel B. Chery C. Brown D. Henry
12. Christy’nin sol ayağıyla yazmayı öğrendiği ilk şey nedir?
A. “Anne” sözcüğü B. “Baba” sözcüğü C. Adının ve soyadının ilk harfleri D. “Kardeş” sözcüğü
13. Christy’nin rahatsızlığı neydi?
A. Çocuk felci geçirmiştir B. Beyin felci geçirmiştir
C. Ateşli bir hastalık geçirmiştir D. Yüz felci geçirmiştir
14. Christy ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A. İrlanda edebiyatının önemli bir yazarıdır.
B. Sol ayağıyla yazı yazabilmekte ve resim yapabilmektedir.
C. Geçirdiği hastalıktan dolayı ancak on yaşında yürümeye başlamıştır.
D. Dublin’de doğup büyümüştür.
15. Christy’i hikayeler yazmaya iten nedir?
A. Resim yapmak sıkıcı geldiği için hikaye yazmaya başlamıştır.
B. İnsanlardan farklı olduğunu düşündükçe ümitsizliğe kapılması onu hikaye yazmaya itmiştir.
C. Annesi teşvik ettiği için yazmaya başlamıştır.
D. Resim yapmak zor geldiği için hikaye yazmaya başlamıştır.
16. Christy’nin en çok sevdiği yazar kimdir?
A. Charles Dickens B. Tolstoy C. Oscar Wilde D. Jack London
17. Christy otobiyografini yazmak için ilk denemeyi kaç yaşında yapmıştır?
A. 21 B. 20 C. 19 D. 18
18. Yazılarını sol ayağıyla yazan Christy ilk otobiyografisini niçin kardeşine yazdırmıştır?
A. Sol ayağını kullanmaktan sıkıldığı için.
B. Doktoru sol ayağını kullanmayı yasakladığı için
C. Artık sol ayağını kullanamadığı için.
D. Kardeşi yazı yazmayı sevdiği için.
19. Christy’e yazar olması konusunda yardımcı olan, ona ders veren, onu yönlendiren kimdir?
A. Annesi B. Babası C. Doktoru Robert Collis D. Öğretmeni Guthrie
20. “Sol Ayağım” adlı eserin türü nedir?
A. Roman B. Otobiyografi C. Deneme D. Söyleşi
CEVAP ANAHTARI-SOL AYAĞIM
11.D 12.C 13.B 14.C 15.B 16.A 17.D 18.B 19.C 20.B




SON EKLENEN YAZILAR
2013-2014 EDEBİYAT GRUBU DERSLERİ SENE SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTISI TUTANAĞI2013?2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM, TÜRK EDEBİYATI, DİL VE ANLATIM DERSLERİ, SENE SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIEğitimde Etkili İletişim ve Sınıf Yönetimi Öğretmen Seminer Çalışması Slayt Sunu İndirEğitimde İdeal Öğretmen ve Rehberlik Sunusu Öğretmen Seminer Çalışması 20142014 Sosyal Kültürel Etkinlikler Öğretmen Seminer Çalışması
Sosyal, Kültürel, Sanatsal Etkinliklerin Değerlendirilmesi Seminer Çalışması İndirEğitim Öğretimde Çevre Olanaklarının Kullanılması Öğretmen Seminer ÇalışmasıProje Hazırlama Teknikleri ve Örnek Projelerin İncelenmesi Öğretmen Seminer Çalışması 2014Dezavantajlı Çocukların Eğitim Hakları Seminer Çalışması Slayt Sunu İndir 20142014 Okul ve Çevre Güvenliği Öğretmen Seminer Çalışması
2014 Okul Akademik Başarısının Değerlendirilmesi Seminer Çalışması SunusuOkul Akademik Başarısının Değerlendirilmesi Seminer Çalışması2014 Seçmeli Ders Uygulamaları Seminer Çalışmasıİlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesinin uygulaması Seminer Çalışması 20142014 Zümre öğretmenler tarafından öğretim programları ile ders kitaplarının incelenmesi seminer çalışması
Güncellenen okul öncesi eğitim programının incelenmesi sunusu indirGüncellenen okul öncesi eğitim programının incelenmesi seminer çalışması 2014Okul Öncesi Eğitiminin Yaygınlaştırılması Seminer Çalışması Haziran 2014Birleştirilmiş Sınıflar Haftalık Ders ProgramlarıAtlastan cepkenli yiğit akıncı /AKINCI TÜRKÜSÜ
Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece dersturkce.com'a aittir. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır. Telif hakkına sahip olan dosyaları lütfen iletişim bölümünden bize bildiriniz. Dosya 72 saat içerisinde siteden kaldırılır.Telif Hakkı Hakkında|Editör, ziyaretçi ya da üyelerimiz tarafından eklenen hiç bir içerikten dersturkce.com sorumlu değildir.İLETİŞİM:dersturkcem@gmail.com
    Sitemiz hiçbir şekilde kar amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.